Ryba Žilina sa stala na Slovensku najväčším výrobcom rybacích a lahôdkových šalátov


Foto: Ryba Žilina sa stala na Slovensku najväčším výrobcom rybacích a lahôdkových šalátov Foto: ecologic.sk

K 1.11.2015 sa spoločnosť Ryba Žilina, spol. s.ro., ktorá je členom skupiny PRETO, stala vďaka zlúčeniu s firmou Partners najväčším výrobcom rybacích a lahôdkových šalátov na Slovensku. Akvizíciou prebrala firma na seba všetky záväzky a práva spoločnosti Partners. Tá vyrábala a distribuovala svoje výrobky najmä pod značkou Fliper. Novým generálnym riaditeľom sa stal Michal Britvík, ten doteraz pôsobil ako obchodný a marketingový riaditeľ skupiny PRETO.

“Zlúčením oboch spoločností pod jednu firmu - Ryba Žilina, vznikla na Slovensku silná a stabilná spoločnosť nielen v segmente rybacích a lahôdkových šalátov, ale aj v oblasti distribúcie mrazeného a chladeného tovaru, rýb, mrazenej zeleniny, polotovarov či mäsových výrobkov,” povedal pre agentúru SITA Britvík. V rámci skupiny PRETO bola založená aj nová spoloťnosť Pretolog, s.r.o., ktorá bude mať na starosti logistiku, dopravu a nákup v rámci skupiny. Jej riaditeľom sa stal doterajší riaditeľ Ryba Žilina, Karol Andreutti.

“Sme presvedčení, že vytvorením samostatnej spoločnosti pre oblasť logistiky budeme ako skupina PRETO schopní poskytovať profesionálne logistické služby nielen pre naše interné účely, ale aj vo vzťahu k našim externým zákazníkom,” uviedol pre SITA Andreutti. Do skupiny PRETO patria okrem vyššie uvedených spoločností aj distribučno-logistická firma DC NORDIA a futbalový klub MŠK Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu