Koniec kolónam: Svetelnú križovatku na Rajeckej ceste pri Metre preprogramujú do konca mesiaca


Foto: Koniec kolónam: Svetelnú križovatku na Rajeckej ceste pri Metre preprogramujú do konca mesiaca Foto: ilustračné

Nejeden z nás pozná a mnohí dokonca zažívajú každodenné ranné zdržanie v Bytčici v smere do centra mesta. Najkritickejší je prejazd týmto úsekom v čase od 06:00 hod. do 09:00 hod. V kolónach sa čaká niekedy aj 40 minút. Ľudia sa sťažujú už dlhšiu dobu a hovoria, že problém stále nikto nerieši. Téme sme sa venovali a zisťovali sme, či je v pláne realizácia iného riešenia.

Mesto na našu žiadosť poskytlo informácie, ktoré hovoria o tom, že križovatka bude od 1.novembra preprogramovaná. Nový systém fungovania by mal uľahčiť prejazd autám smerujúcim na Solinky od Rajeckej cesty a taktiež by mal zamedziť vzniku rozsiahlych kolón, ktoré často siahajú až po Lietavskú Lúčku.

Križovatka pod OD Metro bude do konca mesiaca preprogramovaná. Pracuje sa na novom signálnom pláne, ale to robí mesto v súvislosti so zmenou, ktorá nastáva pri vylúčení nákladnej dopravy z Ulice Škultétyho,” uviedol hovorca mesta Pavol Čorba

Uvidíme, aká bude dopravná situácia po spustení nového plánu fungovania križovatky od 1.novembra. Téme sa budeme naďalej venovať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu