Zamestnanci mesta Žilina, hokejisti a mestskí policajti poupratovali mestské cintoríny


Foto: Zamestnanci mesta Žilina, hokejisti a mestskí policajti poupratovali mestské cintoríny

Zamestnanci mesta Žilina, žilinskí hokejisti, príslušníci Mestskej polície Žilina a miestni dobrovoľníci sa zúčastnili brigády čistenia cintorínov, ktoré prešli od 1. októbra 2015 pod správu mestskej spoločnosti Žilbyt, s.r.o. Pred blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých bolo potrebné skultúrnenie ich priestorov, ktoré dlhé roky zanedbával predchádzajúci správca žilinských cintorínov.

Myšlienka mestských brigád prišla po nástupe do funkcie primátora Igora Chomu v roku 2011. Konajú sa dvakrát do roka a prispievajú k zlepšeniu a k skrášleniu prostredia v Žiline. V minulosti sa brigády konali v Lesoparku Chrasť alebo na žilinskom sídlisku Hájik. Včera sa konali brigády na cintorínoch v správe mestskej spoločnosti Žilbyt, s.r.o., medzi ktoré patrí napríklad Starý cintorín, Nový cintorín, cintorín v Bánovej a iné.

Dobrovoľníci upratovali prostredie cintorínov tak, aby návštevníci mohli pokojne navštíviť svojich pozostalých. Zbierali popadané lístie, konáre, čistili parkoviská a vyzbierali podľa možností smeti z pietnych miest. Ručne vypratávali koše a kontajnery kvôli zlému a neumožnenému prístupu pre odpratávajúce automobily po ceste na Nový cintorín v Žiline, ktorá je vo vlastníctve predchádzajúceho správcu cintorínov. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesta Žilina