Žilinskí kriminalisti zachránili život mladému vodičovi


Foto: Žilinskí kriminalisti zachránili život mladému vodičovi Foto: ilustračné
V piatok 16. októbra pred desiatou hodinou večer 24 ročný vodič (z okresu Martin) viedol osobné motorové vozidlo Nissan po ceste I/18 v smere od Žiliny na Martin. V Žiline na ulici Košickej prešiel s vozidlom do protismeru, kde zostal s vozidlom stáť v jazdnom pruhu v smere od Martina so zapnutým motorom a svetlami. Vozidlo obchádzali prichádzajúce osobné aj nákladné vozidlá, ale nikto nezastavil. Motorové vozidlá spomaľovali a cestná premávka sa zhusťovala. Počasie bolo nepriaznivé a husto pršalo.

Žilinskí kriminalisti v tom čase vykonávali službu na služobnom motorovom vozidle a k miestu prichádzali v smere od Martina. Zrazu oproti sebe zbadali svetlá a stojace vozidlo v ich jazdnom pruhu. Ihneď zastavili na krajnici, vyskočili z auta a vo vozidle spozorovali osobu, ktorá mala vytočenú hlavu v neprirodzenej polohe. Klopali po sklách na vozidle, ale osoba nereagovala. Vodičove dvere boli uzamknuté. Policajti otvorili zadné dvere na vozidle a v tom sa osoba prebrala zo spánku, bola značne dezorientovaná a z vozidla nechcela vystúpiť. Policajti osobu ihneď z vozidla vybrali a vozidlo z protismeru preparkovali na parkovaciu plochu, aby zabránili  stretu s prechádzajúcimi vozidlami.

Následne bola osoba stotožnená. Vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky mu bola v blokovom konaní uložená pokuta v zmysle platnej právnej úpravy.

Žilinskí kriminalisti svojím okamžitým zásahom naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a zachránili život mladému vodičovi.    


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu