Deň záchrany života s mottom "Tvoje ruky môžu zachrániť viac životov" bude v Žiline 16.10.


Foto: Deň záchrany života s mottom "Tvoje ruky môžu zachrániť viac životov" bude v Žiline 16.10.

Dňa 16.10.2015 v čase od 9 hod. do 16 hod. v Žiline na Hlinkovom námestí a od 12 hod. v AUPARKU Žilina sa pod záštitou Európskej resuscitačnej rady, vo vybraných mestách na Slovensku, uskutoční podujatie „Európsky deň záchrany života 2015“. Organizátorom podujatia je Slovenská resuscitačná rada.Každoročne v Európe zbytočne zomrie až 100-tisíc ľudí. Len preto, že im nebola správne poskytnutá prvá pomoc.

„Cieľom tejto akcie je oboznámiť verejnosť ako účinne poskytnúť prvú pomoc, oboznámiť so záchrannou činnosťou záchranných zložiek a fungovaním krajských operačných stredísk ZZS. Podujatie má, prostredníctvom profesionálnych pracovníkov z rôznych záchranárskych organizácií (OS ZZS, Falck, SČK a HaZZ) naučiť širokú verejnosť, poskytovať laickú prvú pomoc, pretože aj napriek častej medializácii majú ľudia v tejto oblasti stále veľké rezervy, a o prežití alebo neprežití často rozhodujú prvé minúty“.

Najdôležitejším nástrojom pri záchrane ľudského života sú naše ruky, nakoľko o prežití sa rozhoduje bezprostredne po vzniku kritickej situácie. Na „Dni záchrany života 2015“ sa pokúsime vytvoriť slovenský rekord v počte vykonávaných simulovaných resuscitácií súčasne.

Miesto: -
Dátum: 16.10.2015 - 09:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu