Pri výbuchu na Kysuciach boli zranení rodičia pracovníčky žilinskej neurológie, utrpeli popáleniny 2. stupňa


Foto: Pri výbuchu na Kysuciach boli zranení rodičia pracovníčky žilinskej neurológie, utrpeli popáleniny 2. stupňa Foto: Hasiči Stará Bystrica

V stredu 24. mája došlo v obci Nová Bystrica na Kysuciach k silnému výbuchu v rodinnom dome, v ktorom sa nachádzali dve staršie osoby. Podľa príspevku Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina išlo o rodičov ženy, ktorá pracuje na oddelení neurológie.

Výbuch obcou otriasol približne o 21:00 hod. večer, drevený rodinný dom následne pohltili plamene. Na miesto okamžite vyrazili členovia dobrovoľných hasičských zborov aj profesionálni hasiči z okolia. Do budovy napriek nebezpečiu vošli aj rodinní príslušníci manželského páru.


Požiar v priebehu niekoľkých hodín úplne zničil stavbu aj priľahlé humno, plamene pritom ohrozovali aj okolité domy. Hasiči svoju prácu ukončili krátko pred 1:00 hod. ráno nasledujúceho dňa, obyvatelia však do tej doby prišli o všetko. Obaja boli s popáleninami druhého stupňa, ktoré pokrývali 20 percent ich tiel, prevezení do čadčianskej nemocnice.

„Budeme veľmi radi, ak sa rozhodnete pomôcť rodičom našej kolegyne a čo i len malou čiastkou pomôžete pripraviť im nové bývanie, kam sa budú môcť vrátiť po prepustení z nemocnice (veríme, že sa ich stav natoľko zlepší). Za každý príspevok budeme veľmi vďační,“ napísala žilinská nemocnica.


Pokiaľ chcete rodine prispieť, môžete tak spraviť zaslaním ľubovoľnej sumy na transparentný účet, ktorý založila obec Nová Bystrica. IBAN:

SK12 0900 0000 0052 0308 2600

„Touto cestou vopred ďakujeme všetkým darcom, ktorí sa vedia stotožniť so situáciou našich spoluobčanov a akoukoľvek sumou ich podporia a zmiernia vzniknutú zložitú situáciu, ktorú nik nečaká. Ešte raz v mene poškodenej rodiny vyslovujeme veľké ďakujem,“ uviedlo vedenie obce.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu