Zamestnancov žilinskej pošty vystrašil živý čierny škorpión. Na stredisko dorazil v plastovej škatuli


Foto: Zamestnancov žilinskej pošty vystrašil živý čierny škorpión. Na stredisko dorazil v plastovej škatuli Foto: SLOVENSKÁ POŠTA, a. s.

Na pracovníkov Hlavného spracovateľského strediska Slovenskej pošty v Žiline dnes ráno, 8. júna 2023, čakalo pri manipulácii so zásielkami nepríjemné prekvapenie. Z jednej z nich so zle zalepenou obálkou vypadla plastová škatuľka so živým čiernym škorpiónom.

Nádoba aj napriek pádu zostala uzavretá, vďaka čomu nedošlo k bezprostrednému ohrozeniu zamestnancov. Slovenská pošta však rázne pripomína, že všetky živé zvieratá, okrem vybraných druhov hmyzu, je zakázané posielať. Toto pravidlo pritom rovnako platí aj pre ohrozené druhy voľne žijúcich živočíchov a voľne rastúcich rastlín.


Ak sa medzi zásielkami vyskytne zásielka s nedovoleným obsahom, poštové podniky sú povinné zásielky s nedovoleným obsahom z prepravy vylúčiť. Ak zamestnanci Slovenskej pošty zistia v zásielke nedovolený obsah, pošta informuje príslušné orgány verejnej správy,“ spresnila hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

K dnešnému raňajšiemu incidentu v Žiline boli privolaní inšpektori Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Žiline. Tí škorpióna prevzali a prípad budú ďalej riešiť.


Pokiaľ si nie ste istí, či je obsah vašej zásielky možné odoslať, Slovenská pošta všetkým klientom odporúča vopred si prečítať zoznam vecí, ktoré sú z distribúcie vylúčené. Kompletné informácie a zakázaných zásielkach nájdete po kliknutí SEM.

Slovenská pošta zároveň žiada zákazníkov, aby tieto nariadenia plne rešpektovali. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu