Ľudoví remeselníci vo Vychylovke predstavia verejnosti zručnosti našich predkov


Foto: Ľudoví remeselníci vo Vychylovke predstavia verejnosti zručnosti našich predkov Foto: Kysucké múzeum

Návštevníkov Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke čaká pestrý program v rámci podujatia Remeslá na Kysuciach. Počas nedele 11. júna 2023 tu budú môcť pozorovať ľudových remeselníkov pri práci a tvorbe, prípadne si zakúpiť niektoré z ich originálnych výrobkov. 

Udalosť pripravuje Kysucké múzeum v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Čadci. „Poslaním pripravovaného podujatia je zvýšiť záujem o záujmovú umeleckú činnosť, zachovávať tradičné remeselné techniky a odovzdať skúsenosti ľudových remeselníkov nášho kraja novej generácii,“ vysvetľuje Miroslava Jančulová, správkyňa Múzea kysuckej dediny. 

Návštevníci budú mať taktiež príležitosť vidieť prezentáciu odborov ako kuchár, cukrár, kaderník, či kozmetička, ktorú pripravia študenti zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Čadci. Ako vždy bude samozrejmosťou možnosť previezť sa na Historickej lesnej úvraťovej železnici, prípadne obdivovať umelecké diela na výstavách Hlávka do krásy odetá, Vlaky s vôňou dreva a Výstava beskydských výtvarníkov.


Miesto: Múzeum kysuckej dediny Vychylovka
Dátum: 11.06.2023 - 10:00    15:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu