Na cintoríne v Ružomberku spozorovali medveďov. Porozbíjali tam svietniky a dekorácie


Foto: Na cintoríne v Ružomberku spozorovali medveďov. Porozbíjali tam svietniky a dekorácie Foto: ilustračné - Youtube/ŠOP SR

V areáli a okolí Mestského cintorína v Ružomberku zaznamenali pohyb medveďov. Samospráva o tom informuje v príspevku na sociálnej sieti s tým, že v uplynulom týždni na cintoríne našli porozbíjané svietniky, porozhadzované kvety a poničené dekorácie.

Mestská polícia na mieste posilnila hliadky, keďže prvotný odhad bol, že ide o činnosť vandalov. Po včerajšiu je však jasné, že za neporiadkom na cintoríne stoja viaceré medvede, ktorých výskyt sme zaznamenali v areáli a okolí cintorína,“ informuje mesto.

V nedeľu 4. júna 2023 bol na miesto privolaný aj Zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý by mal v priebehu dnešného dňa v práci pokračovať. Do riešenia situácie sa aktívne zapojilo aj vedenie mesta spolu so správcom cintorína. 

Kým sa však situácia neupokojí, je potrebné prijať z dôvodu bezpečnosti niekoľko opatrení. Mestský cintorín, ktorý bol doteraz prístupný nepretržite, bude vo večerných hodinách od 19:00 hod. do 8:00 hod. uzatvorený. Naďalej bude posilnená činnosť hliadok mestskej polície. 

Medvede lákajú na hroby sviece, žiadame preto návštevníkov cintorína, aby ich do odvolania nepoužívali. V prípade, ak to nie je úplne nevyhnutné, obmedzte návštevu cintorína vo večerných hodinách,“ vyzýva samospráva spolu s ospravedlnením za vzniknuté nepríjemnosti. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu