Mladá žena prišla do práce, neskôr ju odviezli záchranári. Vo Veľkej Fatre zasahoval vrtuľník


Foto: Mladá žena prišla do práce, neskôr ju odviezli záchranári. Vo Veľkej Fatre zasahoval vrtuľník
Galéria: 6 fotiek
Foto: www.hzs.sk

V priebehu nedele 4. júna 2023 zasahovali leteckí i horskí záchranári vo Veľkej Fatre dvakrát. V dopoludňajších hodinách požiadala o pomoc 44-ročná slovenská turistka, ktorá sa pošmykla na žltom turistickom chodníku pod Ostrou a spôsobila si úraz predkolenia.

Vzhľadom na veľkú časovú dostupnosť letela do oblasti posádka leteckých záchranárov zo Žiliny. Pacientka bola po vytiahnutí z terénu transportovaná do nemocnice v Martine na ďalšie ošetrenie.

O pár hodín neskôr potrebovala pomoc 25-ročná mladá žena, ktorá bola zamestnaná v Horskom hoteli Kráľova studňa. Tá začala v ranných hodinách pociťovať najskôr žalúdočné nevoľnosti. „Neskôr sa jej stav zhoršil a okrem nauzey a celkovej slabosti sa pridali aj febrílie a hypertenzia,“ spresňujú záchranári.


Do hotela smerovali záchranári Horskej záchrannej služby, ktorí po zmeraní vitálnych funkcií aplikovali intravenóznu liečbu. Pacientkin stav si však vyžadoval transport do nemocničného zariadenia.

„O súčinnosť bola požiadaná posádka VZZS z Banskej Bystrice. Lekár po ich prílete doplnil pacientke medikamentóznu liečbu a bola transportovaná na ďalšie vyšetrenia,“ dodali záchranári. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu