S prvým letným dňom samosprávy postupne pripravujú kúpaliská na otvorenie letnej sezóny


Foto: S prvým letným dňom samosprávy postupne pripravujú kúpaliská na otvorenie letnej sezóny Foto: Mesto Čadca

S prvým júnovým dňom prichádza aj meteorologické leto. Počasie v najbližších dňoch bude priam ideálne - teploty by mali prekročiť hranicu +25 °C, miestami sa môžu blížiť až k tridsiatke. Čaká nás teplé, no nie neznesiteľne horúce počasie bez jediného mráčika. Obdobie bez zrážok by malo podľa predpovedí SHMÚ vydržať až do utorka. 

Postupne pripravujú bazény

Verejné kúpaliská sa už postupne pripravujú na letnú sezónu. V meste Čadca zvýšili intenzitu príprav už od začiatku aktuálneho týždňa. „Predpoklad otvorenia je v mesiaci jún počas víkendov a následne od 1. júla denne. Všetko záleží najmä od počasia,“ dodáva samospráva. 

Počas najbližších dní sa čistí vnútrajšok bazénu, okolité priľahlé plochy, budova pokladne, šatní a spŕch. Postupné chcú začať aj s napúšťaním bazénu a úpravou vody, aby bolo budúci týždeň kúpalisko kompletne pripravené na otvorenie.

Ostatné kúpaliská na území Žilinského kraja, vrátane toho v Žiline, zatiaľ o termíne otvorenia sezóny či prebiehajúcich prípravách neinformovali. Hovorkyňa žilinskej radnice Zuzana Holienčíková pre denník Pravda uviedla, že vedenie plavárne sa chystá o letnej sezóne kompletne informovať až v priebehu budúceho týždňa. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu