Na Liptove došlo k tragickej dopravnej nehode, na pomoc privolali leteckých záchranárov z Banskej Bystrice


Foto: Na Liptove došlo k tragickej dopravnej nehode, na pomoc privolali leteckých záchranárov z Banskej Bystrice Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V stredu 31. mája 2023 v poobedných hodinách na ceste prvej triedy číslo I/59 v katastri obce Liptovská Osada, okres Ružomberok došlo k dopravnej nehode jedného vozidla. 

Vodič vo veku 43 rokov viedol osobné motorové vozidlo v smere na Donovaly, pričom z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel zákrutu bez zmeny smeru jazdy, zišiel z cesty a narazil do stromu. Na pomoc mu vyrazili záchranné zložky.

K nehode bol urgentne vyslaný záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice. Posádka po prílete vysadila priamo na miesto nehody lekára pomocou palubného navijaka. Pri príchode posádky už prebiehala u vodiča rozšírená kardiopulmonálna resuscitácia.


Žiaľ, vodičovi sa aj napriek maximálnemu úsiliu záchranárov nepodarilo obnoviť základné životné funkcie a lekár mohol konštatovať už len úmrtie.

„Privolaným záchranárom sa muža nepodarilo oživiť,“ konštatuje krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. U nebohého bola nariadená pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny tragickej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu