Ticho učební vymenili za ruch ulíc. Mladí muzikanti z Kysuckého Nového Mesta hrali okoloidúcim ľuďom


Foto: Ticho učební vymenili za ruch ulíc. Mladí muzikanti z Kysuckého Nového Mesta hrali okoloidúcim ľuďom Foto: Facebook/ZUŠ Kysucké Nové Mesto

Pre mladých umelcov a hudobníkov je hranie na ulici skvelým spôsobom, ako prezentovať svoj talent. Nesie však zo sebou mnohé špecifiká - napríklad to, že láka pozornosť veľkého množstva ľudí.

Takúto skúsenosť už majú za sebou aj žiaci ZUŠ Kysucké Nové Mesto. V rámci Dňa otvorených dverí, ktorý sa konal v pondelok 29. mája, vymenili ticho učební za ruch mestských ulíc. „Hudobný odbor sa postaral o kultúrny program a výtvarný odbor o výstavu výtvarných prác v budove školy,“ uvádza ZUŠ v príspevku na sociálnej sieti.

Žiaci tak svojim spevom a hrou na hudobných nástrojoch urobili mestské prostredie opäť o niečo živším a príjemnejším. Okoloidúci sa mohli započúvať do tónov akordeónu, huslí, klávesov, trúbky či flauty. 

Mnohí z nich mali možnosť pristaviť sa, počúvať hudbu a dokonca aj spievať spolu s mladými umelcami. Iným nečakaný koncert na ulici mohol poslúžiť ako príjemná zvuková kulisa pri bežnej ceste z práce. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu