Rajeckí policajti v poslednej chvíli zachránili mláďa sovy, ktoré ležalo vysilené na ceste


Foto: Rajeckí policajti v poslednej chvíli zachránili mláďa sovy, ktoré ležalo vysilené na ceste

Policajtom zo Žilinského kraja sa podarilo zachrániť ďalší život. Tentokrát išlo o mláďa sovy, ktoré objavila motoristka na hlavnej ceste. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Správu o bezbrannom zvierati dostala hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Rajec. Sovíča ležalo na vozovke cesty prvej triedy I/64 medzi Rajeckými Teplicami a Žilinou. Podľa policajtov bolo vyčerpané a vyzeralo, že vypadlo z hniezda.

Keďže sa vtáčik nedokázal samostatne postaviť, jeden z členov policajnej hliadky si nasadil rukavice a opatrne ho zobral do rúk. Policajti následne telefonicky kontaktovali ochranárov zo Správy Národného parku Malá Fatra. Tí im vysvetlili, ako ďalej postupovať.



Podľa inštrukcií sovu vložili do kartónovej krabice a umiestnili ju do svojho služobného vozidla. „Opustené a vyhladované mláďa sovy si prišiel prevziať do opatery strážca národného parku,“ uviedla polícia.

Strážcovia prírody sovu prevzali a skontrolovali. Zistili, že na rovnakom mieste ležala aspoň dva dni, bola hladná a obletovali ju muchy. Z jej stavu usúdili, že bola zachránená v poslednej chvíli. Aktuálne je sovička umiestnená v domácnosti jedného z ochrancov prírody, ktorý sa o ňu stará a kŕmi ju niekoľkokrát za deň. Keď dospeje, bude vypustená naspäť do voľnej prírody.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu