Trolejbus zrazil na Hájiku ženu, ktorá kráčala cez priechod pre chodcov. Prípad vyšetruje polícia


Foto: Trolejbus zrazil na Hájiku ženu, ktorá kráčala cez priechod pre chodcov. Prípad vyšetruje polícia Foto: Facebook, vľavo: Janči Jandes Strúhal, vpravo: Majka Maruška Martinková

Včera v popoludňajších hodinách zostal na žilinskom sídlisku Hájik stáť trolejbus na priechode pre chodcov. Podľa informácií od miestnych obyvateľov malo dôjsť k zrazeniu chodca, na miesto smerovali aj záchranné zložky.

Pravdivosť informácií nám potvrdil aj Ján Šimko, dopravno-prevádzkový riaditeľ Dopravného podniku mesta Žiliny. Trolejbus linky číslo 16 bol sa vo štvrtok 25. mája o 16:12 hod. stal účastníkom dopravnej nehody. Tá sa stala v tesnej blízkosti zastávky Slnečné námestie.

„Detaily a posudzovanie nehody sú v štádiu vyšetrovania. Policajnému zboru poskytujeme súčinnosť,“ doplnil Ján Šimko. O bližšie informácie o nehode sme požiadali aj hovorkyňu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Vyšetrovanie polície doposiaľ ukázalo, že trolejbus viedol 46-ročný vodič. Po riadne vyznačenom priechode pre chodcov v tom momente prechádzala žena, do ktorej vozidlo mestskej hromadnej dopravy z doposiaľ nezistených príčin narazilo. 

„Po dopravnej nehode bola 32-ročná chodkyňa prevezená na ošetrenie do nemocnice. Alkohol u vodiča dyhovou skúškou zistený nebol. Na zistenie prítomnosti alkoholu v organizme 32 ročnej chodkyne bol nariadený odber krvi. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedla Gabriela Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu