FOTO: Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši zatopila voda, podľa mesta sa to bude opakovať


FOTO: Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši zatopila voda, podľa mesta sa to bude opakovať
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Cyklisti sa po novom chodníku v Liptovskom Mikuláši aktuálne neprevezú. Na novovybudovanej cyklotrase totiž stojí pomerne veľké množstvo vody. Vedenie mesta v príspevku na sociálnej sieti tvrdí, že s takouto situáciou počítalo a nastane aj v budúcnosti.

Posledná časť chodníka pre cyklistov aj peších občanov v mestskej časti Liptovská Ondrašová bola dokončená pred dvomi rokmi. Po výdatných dažďoch počas predošlých dní stúpla hladina vôd a po prvýkrát došlo k zatopeniu približne 100-metrového úseku trasy.


„S možnosťou vzostupu hladiny vody a zaplavenia časti chodníka, ktorá vedie popod železničný most, projektanti rátali. Podjazd je stavebne riešený tak, aby nedošlo v prípade zaplavenia k jeho poškodeniu,“ priblížilo vedenie mesta.


Trasa totiž vedie poza areál Liptovskej vodárenskej spoločnosti. Táto lokalita je podľa mesta zátopovou oblasťou, ktorú pravidelne zaplavuje voda z Liptovskej Mary. Neprejazdný úsek je dočasne označený prenosnými zábranami.

„K zatopeniu v tejto oblasti môže dôjsť každý rok, najmä na jar, keď sa topí sneh na horách a sú silné dažde. Pokiaľ neprídu ďalšie upršané dni, voda by mohla z cyklochodníka zmiznúť približne za týždeň,“ doplnilo mesto Liptovský Mikuláš.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu