Nápoj v zálohovanom pohári a jedlo v ekologickom obale. Staromestské slávnosti pokračujú v trende udržateľnosti


Foto: Nápoj v zálohovanom pohári a jedlo v ekologickom obale. Staromestské slávnosti pokračujú v trende udržateľnosti

S verejnými hudobnými podujatiami sa okrem koncertov, zábavy či chutného jedla spája aj veľké množstvo odpadu. Proti tejto skutočnosti sa žilinská samospráva rozhodla bojovať aj na tohtoročných Staromestských slávnostiach, ktoré odštartujú už o necelý týždeň.

Organizátori v záujme minimalizovania negatívneho dopadu podujatia na životné prostredie  opäť nahradia plastové jednorazové poháre, taniere i príbory ekologickejšími alternatívami. Informovalo o tom mesto Žilina v príspevku na sociálnej sieti.

V stánkoch na žilinských námestiach  dostane svoj nápoj v zálohovanom pohári. Ten cenu prvého nápoja navýši o dve eurá, ktoré však dostanete naspäť, keď pohár vrátite späť. Odovzdať ho pritom môžete v stánku, kde ste ho zakúpili, alebo v špeciálnych stánkoch, ktoré budú slúžiť priamo na ich zber.

Ďalšou voľbou smerujúcou k udržateľnosti sú aj papierové a kompostovateľné obaly na jedlo. Tie môžete zároveň počas Staromestských slávností zahodiť do malých smetných nádob na triedený obal, ktoré samospráva dočasne rozmiestni po meste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu