Pátranie po malom lietadle na Orave skončilo tragicky. Pilota našli bez známok života


Foto: Pátranie po malom lietadle na Orave skončilo tragicky. Pilota našli bez známok života Foto: Facebook/Igor Janckulík

Poslanec Žilinského samosprávneho kraja Igor Janckulík informoval dnes, v piatok 19. mája 2023, v popoludňajších hodinách prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti, že pátranie po malom motorovom lietadle a pilota v ňom skončilo tragicky.

Musím oznámiť smutnú správu. Pilot malého motorového lietadla bol nájdený za pomoci vrtuľníkov. Žiaľ, bol nájdený mŕtvy,“ uviedol Janckulík, ktorý sa spolu so záchrannými a bezpečnostnými zložkami, dobrovoľníkmi či pomocou zo zahraničia intenzívne podieľal na jeho hľadaní.

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Zuzana Šefčíková, trosky lietadla s označením OM-M199 boli spozorované príslušníkmi Policajného zboru z vrtuľníka Ministerstva vnútra v lesnom poraste obce Novoť na Orave. 


Miesto nálezu je uzavreté, pretože budú pokračovať všetky potrebné úkony spojené s dokumentovaním leteckej havárie. V súvislosti s uvedenou vecou bol vyrozumený Letecký a námorný vyšetrovací útvar Bratislava,“ uzavrela Šefčíková.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu