Žene v ohrození života pomohla s rýchlym presunom do žilinskej nemocnice dvojica diaľničných policajtov


Foto: Žene v ohrození života pomohla s rýchlym presunom do žilinskej nemocnice dvojica diaľničných policajtov Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Policajti z Diaľničného oddelenia PZ Kunovec Krajského dopravného inšpektorátu v Žiline Šimon Talda a Róbert Pribiš počas služby 13. mája 2023 zahliadli v popoludňajších hodinách auto rútiace sa vysokou rýchlosťou po diaľnici v smere na Žilinu. Po zastavení vozidla na bezpečnom mieste však zistili, že nejde o nezodpovedného vodiča, ale snahu o zachránenie života.

„Pri kontrole policajti zistili, že spolujazdkyňa, manželka vodiča, má zdravotné problémy a je v ohrození života. Policajti neváhali a za použitia zvláštneho výstražného zvukového a svetelného zariadenie začali vykonávať sprevádzanie vozidlu do nemocnice v Žiline,“ uviedla polícia Žilinského kraja v príspevku na sociálnej sieti.

Snahu o záchranu však onedlho skomplikovala porucha sprevádzaného vozidla na výjazde z diaľnice v Žiline – Strážove. Ohrozenú ženu preto policajti s vodičom znefunkčneného auta urýchlene premiestnili do auta bezpečnostných zložiek, na ktorom sa ju napokon podarilo doviezť do nemocnice.


„Počas prevozu bol za účelom prípravy na danú situáciu telefonicky kontaktovaný urgentný príjem, kde bola osoba odovzdaná,“ spresnila polícia, ktorej členovia dostali za ich pohotovú reakciu neskôr aj verejnú pochvalu.

Partner ženy v ohrození života sa totiž rozhodol prostredníctvom sociálnej siete kontaktovať diaľničných policajtov, ktorí im pomohli v ťažkej chvíli: „Dobrý deň, chcem sa veľmi pekne poďakovať za pomoc pánom policajtom, ktorí nám pomohli doviezť moju ženu do nemocnice s ... (neuvádzame, žena bola v ohrození života), veľká vďaka!“.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu