Hrad Strečno ožije na Deň detí, návštevníkov čakajú súboje, hry, dobré jedlo a kultúrny program


Foto: Hrad Strečno ožije na Deň detí, návštevníkov čakajú súboje, hry, dobré jedlo a kultúrny program Foto: Považské múzeum

Jedna z najobľúbenejších pamiatok v Žilinskom kraji sa počas posledného májového víkendu zaplní smiechom a radosťou tých najmenších. Považské múzeum aj tento rok pripravilo tradičné podujatie Deň detí na hrade Strečno a v stredovekej dedine Paseka.

Prehliadka hradu spojená so stredovekými hrami a zábavnými aktivitami sa uskutoční v nedeľu 28. mája. Vítaní sú nielen rodičia so svojimi ratolesťami, ale aj široká verejnosť. O bohatý program sa postarajú žilinský Cech Terra de Selinan a hradní delostrelci z Klubu vojenskej histórie Turiec.



„Jeho súčasťou budú drevené palné zbrane a na hlavnom nádvorí vznikne skutočné kolbisko pre udatných malých návštevníkov. Záujemcovia si vyskúšajú streľbu z luku a lákadlom budú určite aj chutné dobové jedlá,“ priblížila správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová. 

Prehliadku hradu, hry a ďalšie aktivity pre návštevníkov pripravia samotní zamestnanci múzea, ktorých nájdete aj za hrnčiarskymi kruhmi. V stredovekej dedine Paseka budú rôzne stánky a o kultúrny zážitok sa postará aj detský folklórny súbor Lieska.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu