Mladého vodiča po nehode na Orave previezli do nemocnice. Zraneniam však napokon podľahol


Foto: Mladého vodiča po nehode na Orave previezli do nemocnice. Zraneniam však napokon podľahol Foto: Koláž: Facebok/Polícia SR – Žilinský kraj

V utorok 2. mája 2023 v popoludňajších hodinách došlo pri oravskej obci Breza v smere do Krušetnice k tragickej dopravnej nehode. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel 24-ročný vodič osobného motorového vozidla do cesty protiidúcemu nákladnému motorovému vozidlu, ktoré viezlo drevo.

Po kolízii sa o záchranu mladého života pokúšali leteckí záchranári aj lekári v nemocnici. Motorista však napokon zraneniam podľahol. „Po zrážke osobné motorové vozidlo odrazilo mimo cestu, kde narazilo do oplotenia domu a nákladné narazilo do zvodidiel. Vodič osobného auta utrpel pri dopravnej nehode zranenia, ktorým žiaľ v nemocnici podľahol. U nebohého bola nariadená súdna pitva,“ spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková.

V nákladnom vozidle sedel 29-ročný vodič, ktorého polícia po príchode na miesto podrobila dychovej skúške. Tá však mala u neho negatívny výsledok. Hovorkyňa KR PZ v Žiline Zuzana Šefčíková informuje, že ďalšie okolnosti a príčiny tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy,“ apeluje polícia opätovne na motoristov, ktorí svojím zodpovedným prístupom môžu prispieť k bezpečnosti na cestách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu