Medveď, ktorý napadol dvoch ľudí vo Višňovom, je pravdepodobne postrelený. Zásahový tím ho stále hľadá


Foto: Medveď, ktorý napadol dvoch ľudí vo Višňovom, je pravdepodobne postrelený. Zásahový tím ho stále hľadá Foto: ŠOP SR

Obec Višňové informovala v pondelok 1. mája o napadnutí dvoch ľudí jedincom medveďa hnedého. Udalosť sa mala odohrať vo vzdialenosti približne 800 metrov od obce, v remízke na hranici Predného a Zadného poľa.

Podľa dostupných informácií tam lesník a poľovník dohľadávali postreleného diviaka, natrafili však na medveďa. „Zaútočil najprv na lesníka. Neskôr útok zopakoval aj na poľovníka, ktorý na neho vystrelil,“ uvádza Štátna ochrana prírody SR na svojom webe

Obaja muži boli ošetrení vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline a sú mimo ohrozenia života. Medveď z miesta činu ušiel a Zásahový tím pre medveďa hnedého po ňom pátra. Z dôvodu pravdepodobného postrelenia môže byť totiž agresívny a pre náhodných okoloidúcich aj nebezpečný.


„Zásahový tím ŠOP SR vykonal obhliadku lokality spolu s poľovníckym hospodárom, ako aj dvoma členmi Poľovníckej spoločnosti Vrchy a poľovne upotrebiteľným psom. Obhliadky sa zúčastnil aj jeden z poškodených. Na mieste útoku boli nájdené pobytové znaky, ktoré potvrdili prítomnosť tejto veľkej šelmy,“ uvádza ŠOP SR. 

O incidente je informovaná polícia aj starostka obce Višňové. Tá vyzvala ľudí, aby v lokalite zvýšili opatrnosť. Oblasť je naďalej monitorovaná s cieľom predísť prípadným ďalším stretom medveďa s človekom. Zásahový tím uskutoční dohľadanie v najbližších dňoch, následne bude postrelené zviera usmrtené.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu