Požiar vo Vraní vážne poškodil rodinný dom, škody sa vyšplhali na 150-tisíc eur


Foto: Požiar vo Vraní vážne poškodil rodinný dom, škody sa vyšplhali na 150-tisíc eur Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Počas víkendu zasiahol rodinný dom v žilinskej mestskej časti Vranie rozsiahly požiar. Hasičské vozidlá na viac ako hodinu zablokovali hlavnú cestu, čím obmedzili premávku v tejto lokalite. Bližšie informácie o zásahu priniesol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Michal Kypus.

Požiar vypukol v nedeľu 30. apríla krátko po poludní. Svedkovia na tiesňovú linku udalosť nahlásili ako požiar strechy. Po príchode do Vrania hasiči zistili, že v skutočnosti horí kuchyňa a miestnosť na výdaj stravy. Podkrovie bolo zadymené, ale plamene ho zatiaľ nezasiahli.

Hasiči zasahovali vnútri objektu pomocou autonómnych dýchacích prístrojov. Z objektu bola na voľné priestranstvo za súčasného ochladzovania vynesená tlaková nádoba,“ uviedol Michal Kypus.


Ohnisko požiaru sa podarilo lokalizovať krátko po 13:00 hod. a do 13:45 hod. popoludní bol úplne zlikvidovaný. Skryté lokálne ohniská hľadali hasiči pomocou termokamery. Rodinný dom bol následne vyvetraný a skontrolovaný. Celkovo zasahovalo deväť profesionálnych hasičov zo staníc v Žiline s tromi kusmi protipožiarnej techniky.

„Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. Škoda bola odhadnutá na 150-tisíc eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu šetrenia,“ doplnil Kypus.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu