Nezamestnaný muž z Liptova ukradol 5 bielych čokolád, teraz ho čaká väzenie


Foto: Nezamestnaný muž z Liptova ukradol 5 bielych čokolád, teraz ho čaká väzenie Foto: Ilustračné foto

Za krádež sladkostí v hodnote menej než desať eur skončí za mrežami. O treste pre muža, ktorý z predajne na Liptove odcudzil niekoľko čokolád, začiatkom týždňa rozhodol Okresný súd Liptovský Mikuláš.

Nezamestnaný muž vošiel v pondelok 24. apríla do predajne CBA Diskont na Ulici SNP v Liptovskom Hrádku. Zamieril k regálu s čokoládami, odkiaľ zobral päť bielych čokolád značky Študentská pečať a ukryl ich pod svoje oblečenie.


„Následne cez pokladničnú zónu prešiel bez zaplatenia, čím spôsobil spoločnosti CBA VEREX, a. s. škodu krádežou vo výške 9,75 eur,“ uvádza trestný rozkaz liptovskomikulášskeho súdu.


Keďže sa podobného priestupku dopustil aj v nedávnej minulosti, súd sa rozhodol pre tvrdší trest. Koncom februára totiž odcudzil bližšie nešpecifikovanú vec, za čo dostal od privolanej polície pokutu 20 eur.

Za prečin krádeže, ktorý spáchal napriek tomu, že bol za obdobný čin v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutý, dostal trest odňatia slobody na 4 mesiace. Súd ho zaradil do ústavu s minimálnym stupňom stráženia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu