Primár Juraj Váňa je prvým prezidentom Slovenskej chirurgickej spoločnosti zo žilinskej nemocnice


Foto: Primár Juraj Váňa je prvým prezidentom Slovenskej chirurgickej spoločnosti zo žilinskej nemocnice Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline sa prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti Facebook a správy na svojej oficiálnej webovej stránke podelila o výnimočnú novinku. Prezidentom Slovenskej chirurgickej spoločnosti (SCHS) sa na najbližšie štyri roky historicky po prvýkrát stal lekár žilinskej nemocnice. Je ním primár oddelenia chirurgie Doc. MUDr. Juraj Váňa, PhD.

Vedenie významnej celoslovenskej odbornej spoločnosti, ktorá zastupuje takmer 800 chirurgov nielen v rámci nemocníc, ale zároveň v ambulantnej sfére po celom Slovensku, je mimoriadna zodpovednosť, preto novozvolenému prezidentovi prajeme veľa síl a entuziazmu,“ uviedla nemocnica, ktorá zvolenie žilinského lekára na významný post považuje za nesmiernu česť a prestíž.

Primár Váňa, ktorý nastúpil do žilinskej nemocnice ako absolvent medicíny ešte v roku 1999, bol členmi výboru SCHS zvolený do funkcie v stredu 19. apríla 2023. Žilinská nemocnica dúfa, že sa mu v tejto pozícii podarí uskutočniť úspešné zmeny, ktoré povedú k skvalitneniu zdravotnej starostlivosti na Slovensku.


Medailón nového prezidenta SCHS:

Doc. MUDr. Juraj Váňa, PhD. popri špecializáciách v odbore chirurgia, gastroenterologická chirurgia a onkológia v chirurgii absolvoval doktorandské štúdium a docentúru v odbore chirurgia. Momentálne je v špecializačnej príprave v odbore detská chirurgia.

Od roku 2013 pracuje v pozícii primára oddelenia chirurgie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline, kde súčasne pôsobí ako námestník pre investície a rozvoj. Zaslúžil sa o zriadenie jediného centra v rámci SR – špecializovaného Pracoviska pre malígne ochorenia peritoneálneho povrchu a HIPEC so sídlom v žilinskej nemocnici. Je členom Dozornej rady Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

(zdroj: fnspza.sk)



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu