Od orchideí až po mäsožravky: Areál Budatínskeho hradu počas výstavy Jarná Krása opäť zaplnia kvety


Foto: Od orchideí až po mäsožravky: Areál Budatínskeho hradu počas výstavy Jarná Krása opäť zaplnia kvety Foto: Facebook/Jarná krása

Ste milovníkom kvetov a pohľad na pestrofarebné rastliny vás vždy zaručene poteší? Ak znie vaša odpoveď na túto otázku áno, máme pre vás skvelý tip na prvý májový víkend. Od piatka 5. mája až do nedele 7. mája sa totiž areál Budatínskeho hradu zaplní kaktusmi, orchideami, trvalkami, bonsajmi, mäsožravkami, voňavými bylinkami aj okrasnými rastlinami.

Záhradkársku výstavu Jarná Krása 2023 prináša do obľúbených priestorov občianske združenie Malá Fatra už desiatykrát. V piatok a sobotu ju môžete navštíviť v predĺženom čase od 9:00 hod. do 18:00 hod. V nedeľu výstava skončí o čosi skôr, a to o 16:00 hod.

V piatok návštevníkov výstavy čaká slávnostné otvorenie o 10:00 hod., nasledovať bude prednáška o jedlých divorastúcich rastlinách a o zábavu sa postará country kapela s názvom Neskorý Bobuľov zber.

Počas soboty sa dozviete viac o Lesnej pedagogike, Projekte odvážne ženy a prizrieť sa môžete aj aranžérskej tvorbe žiačok Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Žiline (SOŠPaSnV). Pútavým bodom programu však bude aj kynologická ukážka či ochutnávka tradičných poľských jedál za zvukov hudby našich severných susedov.


Aranžérske schopnosti predvedú žiačky SOŠPaSnV aj v nedeľu, ktorá sa od 10:00 do 16:00 hod. bude niesť v duchu detskej zábavy. Na tých najmenších totiž čaká ryžovanie zlata, ale aj kultúrna vložka v podobe Divadla o kocúrovi a pyšnej hviezde.

Vstupné na podujatie, ktoré sa koná pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eriky Jurinovej, je dobrovoľné. 


Miesto: Areál Budatínskeho hradu
Dátum: 05.05.2023 - 09:00    07.05.2023 - 16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu