FOTO: Tunel Višňové už má zabetónované všetky klenby, pracovníci využili viac než 80-tisíc kubíkov betónu


FOTO: Tunel Višňové už má zabetónované všetky klenby, pracovníci využili viac než 80-tisíc kubíkov betónu
Galéria: 7 fotiek
Foto: visnovebude.sk

Napriek tomu, že sa v poslednom čase ukázali viaceré problémy spojené s výstavbou úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala, stavebné práce naďalej pokračujú. Národná diaľničná spoločnosť dnes na oficiálnom webe venovanom výstavbe tunela informovala o aktuálnom pokroku.

Tunel Višňové už má zabetónovanú aj poslednú klenbu, dokončené základové pásy a sekundárne ostenie všetkých častí tunela, vrátané hĺbených. Na betonáži sa podieľalo množstvo pracovníkov. Podľa diaľničiarov sa súčasne sa v tuneli pohybovalo v priemere 300 ľudí a päť betónovacích vozíkov.

„Celkovo sa zabetónovalo 478 klenieb v hlavných tunelových rúrach, pričom na jednom 12-metrovom bloku bolo zabudovaných priemerne 167 metrov kubických betónu. Celkovo tu bolo použitých približne 80 000 metrov kubických betónu. K tomu bolo zabetónovaných 143 menších klenieb v prepojkách s ďalším objemom betónu cca 6,5 tisíc metrov kubických,“ priniesla zaujímavú štatistiku Národná diaľničná spoločnosť.

Hoci sekundárne ostenie tunela je už dokončené, pracovníci aktuálne opravujú jeho povrchy a realizujú doplnkový drenážny systém.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu