Poslanec Čepec informuje o parkovaní v Žiline, mesto ho nepokladá za oficiálny zdroj


Foto: Poslanec Čepec informuje o parkovaní v Žiline, mesto ho nepokladá za oficiálny zdroj Foto: Ilustračné foto

Začiatkom roka 2022 vznikla na sociálnej sieti Facebook stránka s názvom Parkovanie v Žiline, ktorá informuje o rôznych zmenách a novinkách v parkovacej politike mesta. Pod väčšinou zverejnených príspevkov je podpísaný čerstvý poslanec žilinského mestského zastupiteľstva Karol Čepec.

Už o dva mesiace prevezme samospráva do svojich rúk starostlivosť o parkovanie v centre mesta. S nadchádzajúcimi zmenami v politike statickej dopravy vzrástol záujem občanov o túto tému, ako aj počet príspevkov na stránke Parkovanie v Žiline. Našich čitateľov zaujímalo, či sú informácie, ktoré uvádza, pravdivé a overené.



Hovorkyňu mesta sme preto oslovili s otázkou, či samospráva považuje túto stránku za relevantný a pravdivý zdroj informácií o zmenách v žilinskej parkovacej politike.

Mesto Žilina zatiaľ k novému systému parkovacej politiky nevydávalo žiadne oficiálne informácie (výnimkou je aprílové vydanie Radničných novín, kde sa o zmenách v parkovaní zmieňujeme),“ odpovedala Barbora Zigová. Okrem toho doplnila, že prvé informácie o novom systéme parkovania dostala verejnosť na včerajšom stretnutí so zástupcami mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu