Sever Slovenska počas najbližších dní potrápi aprílové počasie, do Žilinského kraja dorazí aj sneženie


Foto: Sever Slovenska počas najbližších dní potrápi aprílové počasie, do Žilinského kraja dorazí aj sneženie Foto: pixabay.com

Šialený apríl sa nám, čo sa týka počasia, ukazuje v celej svojej kráse. Stredajší pokojný a slnečný deň vystrieda nečakaná zmena. Ako informuje portál iMeteo.sk, výrazná tlaková níž nad Čiernym morom sa prehĺbi, postúpi nad Ukrajinu a začne ovplyvňovať aj naše poveternostné podmienky. 

„Okolo tejto tlakovej níže k nám bude prúdiť chladnejší vzduch od severovýchodu, no súčasne sa bude okolo tlakovej níže obtáčať zrážkové pole, ktoré prinesie na naše územie zrážky,“ informuje portál.

Prvé snehové zrážky môžeme na území Žilinského kraja očakávať vo štvrtok popoludní. Predpovede meteorológov však zároveň hovoria o tom, že teplota by sa mala udržiavať nad nulou. Preto sa nepredpokladá, že by sneženie malo skomplikovať dopravnú situáciu.

Obyvatelia Žilinského kraja by sneženie mali očakávať aj počas Veľkonočného piatka. Portál iMeteo.sk dodáva, že: „V piatok ráno by podľa aktuálnych predpovedí mala snehová pokrývka ležať na väčšine Prešovského kraja a v polohách od 400 metrov v Žilinskom kraji.“



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu