Žilinská radnica a Burianova veža zasvietia modrou farbou na Svetový deň povedomia o autizme


Foto: Žilinská radnica a Burianova veža zasvietia modrou farbou na Svetový deň povedomia o autizme Foto: Facebook/Mesto Žilina

V nedeľu 2. apríla si Žilina spolu s celým svetom pripomenie dôležitosť začleňovania ľudí s poruchou autistického spektra do spoločnosti. Na podporu Svetového dňa povedomia o autizme sa budova miestna radnica a Burianova veža rozsvieti na modro. Informovalo o tom mesto Žilina v príspevku na sociálnej sieti.

„Autizmus je pervazívna, biologicky podmienená neurovývinová porucha, zasahujúca do oblasti sociálnej interakcie, komunikačných schopností, imaginácie a hry. Dieťa sa s týmto ochorením narodí a trvá celý život,“ uvádza na svojom webe Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice.

Cieľom Svetového dňa povedomia o autizme je zvýšenie informovanosti o tomto ochorení. Každý z nás dokáže svojim správaním pomôcť takýmto ľuďom začleniť sa do spoločnosti a viesť zmysluplný život. Alarmujúcou správou je, že ochorenie sa vyskytuje čoraz častejšie - aktuálne postihuje až jedno z 56 detí.

„Cez víkend budú dve žilinské dominanty žiariť v netradičnej farbe. Týmto symbolickým gestom podporujeme Svetový deň povedomia o autizme a snahu začleniť týchto ľudí do spoločnosti a vytvárať im podmienky pre zmysluplný život,“ vysvetlilo mesto Žilina.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu