FOTO: V Žilinskej nemocnici otvoria lôžkové rehabilitačné oddelenie, ktoré bolo zrušené kvôli Covidu


FOTO: V Žilinskej nemocnici otvoria lôžkové rehabilitačné oddelenie, ktoré bolo zrušené kvôli Covidu
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

V posledný marcový deň priniesla Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina pozitívne správy. Už čoskoro otvorí nové lôžkové oddelenie Fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Pôvodné oddelenie bolo zrušené kvôli pandémii ochorenia COVID-19, ktorá si vyžiadala množstvo priestorov pre pacientov.

„Pandémia COVID-19 nás pripravila o mnoho dobrého a jedným z toho bolo, žiaľ, aj naše lôžkové oddelenie Fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, ktoré sme z priestorových dôvodov nemohli znovuotvoriť. Ale všetko sa mení, pretože v priebehu apríla otvárame a postupne začneme prijímať prvých pacientov,“ uviedla žilinská nemocnica.

Oddelenie sa bude nachádzať na prvom poschodí pavilónu gynekológie a pôrodníctva v čerstvo zrekonštruovaných priestoroch. Pacientom ponúkne dvojlôžkové a jednolôžkové izby, nové sociálne zariadenia s bezbariérovým prístupom a telocvičňu. Súčasťou oddelenia bude samozrejme aj zázemie pre zamestnancov.

„Naši chlapci z oddelenia hospodárskych a stavebných činností dokázali zázrak a vďaka neskutočnému nasadeniu stihli nevyhnutné práce v absolútne krátkom čase. Obrovská vďaka za ich skvelú prácu. O termíne otvorenia a možnostiach hospitalizácie vás budeme informovať,“ doplnila nemocnica.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu