Opitý 17-ročný mladík v Martine unikal pred políciou na kradnutom aute, zastavili ho až zvodidlá


Foto: Opitý 17-ročný mladík v Martine unikal pred políciou na kradnutom aute, zastavili ho až zvodidlá Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Ďalšia policajná naháňačka sa odohrala počas noci v nedeľu 26. marca v meste Martin. V čase približne o 1:25 zastavovala hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Martin - východ vozidlo značky Nissan Navara, ktoré sa pohybovalo na pešej zóne v meste.

„Vodičovi vozidla dávali znamenie na zastavenie za použitia výstražného svetelného znamenia, ktoré nerešpektoval, naopak zvýšil rýchlosť a unikal pred policajnou hliadkou,“ spresňuje krajská žilinská polícia v príspevku na sociálnej sieti. Vodič následne počas úteku na ceste prvej triedy číslo I/65 v Martine spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej narazil do zvodidiel a zostal stáť.

Po zastavení bolo zistené, že vodičom bol 17-ročný mladík z okresu Trstená, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Pri kontrole sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,92 promile alkoholu v dychu. 


„Mladému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol eskortovaný na policajný útvar. V súvislosti s touto udalosťou 17-ročný mladý muž čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ doplnilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline. 

Pri dopravnej nehode došlo k zraneniu 18-ročného spolujazdca, ktoré si vyžiadalo jednorazové ošetrenie. Následne bolo zistené, že vozidlo Nissan Navara pochádza z trestnej činnosti, ktorú eviduje Obvodné oddelenie Policajného zboru Trstená. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu