FOTO: Rozsiahly požiar v obci Skalité likvidovalo vyše 30 hasičov, jedna osoba skončila v nemocnici


FOTO: Rozsiahly požiar v obci Skalité likvidovalo vyše 30 hasičov, jedna osoba skončila v nemocnici
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Hasiči Raková

V utorok 28. marca krátko po 10:15 došlo v obci Skalité na Kysuciach k rozsiahlemu požiaru. Na mieste zasahovalo 21 profesionálnych hasičov zo Žiliny, Čadce, Turzovky a 10 dobrovoľných hasičov z obce Skalité a Raková. Použili pri tom 10 kusov hasičskej techniky.

Podľa našich informácií začala ako prvá horieť garáž, v ktorej sa nachádzalo osobné motorové vozidlo. Po výbuchu uložených tlakových nádob sa požiar rozšíril na dva rodinné domy, drevenú hospodársku budovu, sklad dreva a ohrozoval tretí rodinný dom.

„Na mieste začala s hasiacimi prácami miestna jednotka členov Dobrovoľného hasičského zboru obce Skalité. Po príjazde ďalších cisterien hasiči začali s lokalizáciou požiaru a ochladzovaním tretieho rodinného domu,“ uviedol Michal Kypus, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.



Požiar sa podarilo lokalizovať o 12:00 a postupným rozoberaním zasiahnutých konštrukcií a hasením skrytých ohnísk požiaru, bol o 13:30 zlikvidovaný. Voda na hasenie bola dopravovaná kyvadlovou dopravou z hydrantu z miestneho vodovodu. Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov.

Pri požiari došlo k zraneniu jednej osoby, ktorá bola ošetrená zdravotnými záchranármi z Hasičskej stanice v Žiline a prevezená na ďalšie ošetrenie do nemocnice v Čadci. Príčina vzniku škody je v štádiu zisťovania. Predbežná výška škody bola odhadnutá na 190-tisíc eur. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu