Po zime sa zlodeji opäť zamerali na bicykle, počas piatka ukradli v Žilinskom kraji dva


Foto: Po zime sa zlodeji opäť zamerali na bicykle, počas piatka ukradli v Žilinskom kraji dva Foto: Facebook/HAKA - Hľadá sa bicykel krádeže bicyklov

So začiatkom cyklistickej sezóny sa zlodeji opäť zamerali na bicykle, ktoré dokážu veľmi ľahko speňažiť. Napriek tomu, že tieto krádeže sa nezdajú byť veľmi závažné, nemožno odhliadnuť, že ceny moderných bicyklov sa pohybujú niekedy aj v tisícoch eur.

Práve na pátranie po odcudzených bicykloch sa zameriava aj občianska organizácia HAKA - Hľadá sa bicykel krádeže bicyklov, ktorá v priebehu piatka 24. marca informovala rovno o dvoch krádežiach, ktoré sa udiali v Žilinskom kraji.  

Prvá krádež sa odohrala pred základnou školou v meste Bytča. Neznámemu páchateľovi sa podarilo ukradnúť bicykel značky Marin Bobcat Trail 2022 v modrej farbe, čím spôsobil škodu vo výške takmer 760 eur. Majitelia sa odcudzený bicykel snažia nájsť, fotografiou žiaľ nedisponujú. Výrobné číslo, podľa ktorého by ho verejnosť mohla rozpoznať je 621025342. 

K druhej krádeži došlo v noci zo štvrtka 23. marca na piatok v obci Likavka v ružomberskom okrese. Tam sa zlodeji zamerali na bicykel značky Author Spirit 2020 v čiernom prevedení, ktorý ukradli z chatky v dvore rodinného domu. Obaja majitelia prosia verejnosť o súčinnosť pri pátraní po ich odcudzenom majetku. 



Kontakt na majiteľku bicykla kradnutého v Bytči: 0904 226 239

Kontakt na majiteľa bicykla kradnutého v Likavke: 0904 014 285

Ku krádežiam došlo len päť dní po tom, ako v oravskej obci Nižná zachytila kamera ďalšieho zlodeja bicykla, ktorý sa pokúšal zamaskovať tým, že si na hlavu dal deku. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu