Liptovskí policajti zastavili vodiča bez oprávnenia, zákaz šoférovania si zo 4 mesiacov predĺžil na 6 rokov


Foto: Liptovskí policajti zastavili vodiča bez oprávnenia, zákaz šoférovania si zo 4 mesiacov predĺžil na 6 rokov Foto: ilustračné

Nedočkavosť môže mať niekedy nepríjemné následky. Presvedčil sa o tom aj vodič, ktorý jazdil počas minulého víkendu po liptovských cestách bez vodičského oprávnenia. Zákaz šoférovania si tak namiesto zostávajúcich štyroch mesiacov predĺžil ešte na ďalších šesť rokov.

Vyplýva to z rozhodnutia Okresného súdu v Liptovskom Mikuláši, podľa ktorého mal vodič v nedeľu 19. marca viesť osobné motorové vozidlo značky Audi po diaľnici D1 v smere Liptovský Mikuláš - Poprad. Následne malo dôjsť z bližšie neuvedených príčín k vznieteniu a požiaru auta, na čo zastal s vozidlom na krajnici. Požiar prišli zlikvidovať hasiči a na miesto sa dostavili aj bezpečnostné zložky. 

„Po príchode hliadky na miesto udalosti bol vyzvaný, aby predložil doklady potrebné k vedeniu a prevádzke motorových vozidiel, na čo predložil žiadané doklady okrem vodičského preukazu. Následným šetrením a vykonanou lustráciou v príslušných evidenciách bolo zistené, že menovaný nemá vodičský preukaz a má uložené závažné opatrenie, ktoré spočíva v zákaze činnosti viesť motorové vozidlá,“ bolo uvedené v rozhodnutí. 


Zákaz bol Okresným súdom Liptovský Mikuláš vydaný na dobu 44 mesiacov od 19. novembra 2019 do 19. júla 2023. Do konca trestu mu tak ostávali už len štyri mesiace. Obvinený muž tak jazdou po diaľnici bez oprávnenia vykonával činnosť, ktorá mu bola zakázaná, čím spáchal prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. 

Súd ho za to odsúdil na trest odňatia slobody vo výmere deväť mesiacov s podmienečným odložením trestu na dva roky a osem mesiacov. Zároveň mu uložil aj trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel v trvaní šesť rokov. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu