Policajtka na Kysuciach zachránila zranenú vlčicu. Veterinár zistil, že čaká mláďatá


Foto: Policajtka na Kysuciach zachránila zranenú vlčicu. Veterinár zistil, že čaká mláďatá Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Heslo pomáhať a chrániť napĺňajú policajti rôznymi spôsobmi. Hoci väčšinou potrebujú ich pomoc ľudia, príslušníci Policajného zboru zachraňujú životy aj iným tvorom. K ďalšiemu takémuto prípadu došlo koncom uplynulého týždňa na Kysuciach.

Polícia dostala v piatok 17. marca vo večerných hodinách oznámenie, že pri cestnej komunikácii v obci Stará Bystrica sa nachádza zranený vlk. Na miesto vyrazila policajtka z Krásna nad Kysucou spolu s kolegom zo Starej Bystrice. Pri ceste skutočne našli zviera, ktoré malo zranenia v oblasti hlavy.



„Naša kolegyňa navrhla zástupcovi Chránenej krajinnej oblasti Kysuce jeho záchranu. Po vzájomnej dohode bol vlk za asistencie hliadky uspatý a prevezený k veterinárovi. Bolo zistené, že sa jedná o gravidnú vlčicu,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline v príspevku na sociálnej sieti.

Veterinár sa o zranené zviera postaral, urobil mu všetky potrebné vyšetrenia a poskytol odbornú pomoc. Po zotavení bola zachránená vlčica s pomocou pracovníkov chránenej krajinnej oblasti vypustená naspäť do voľnej prírody.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu