Na liptovskej diaľnici zhorelo auto, mladý vodič mal zákaz viesť motorové vozidlá


Foto: Na liptovskej diaľnici zhorelo auto, mladý vodič mal zákaz viesť motorové vozidlá Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Diaľniční policajti včera predpoludním neobvyklým spôsobom odhalili mladého muža, ktorý viedol motorové vozidlo napriek súdnemu zákazu. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

V nedeľu 19. marca viedol 24-ročný muž z Martina osobné motorové vozidlo po diaľnici D1 v smere od Liptovského Mikuláša na Poprad. Približne o 11:00 hod. predpoludním však jeho auto z neznámych dôvodov pohltili plamene. Požiar vyrazila preveriť hliadka z diaľničného oddelenia Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši.



„Vozidlo bolo uhasené príslušníkmi HaZZ a odstavené na krajnici.  Vodiča motorového vozidla policajti vyzvali, aby predložil doklady potrebné k vedeniu a prevádzke motorového vozidla. Muž predložil žiadané doklady a však okrem vodičského preukazu,“ uviedla polícia.

Policajti následne preverili situáciu a zistili, že mladý vodič má súdny zákaz viesť motorové vozidlá, ktorý svojou jazdou po diaľnici porušil. Muž bol preto obmedzený na osobnej slobode a predvedený na policajný útvar. Teraz čelí obvineniu z prečinu marenia úradného rozhodnutia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu