Právo na radosť má každý z nás. Pridajte sa k oslave Medzinárodného dňa šťastia aj vy!


Foto: Právo na radosť má každý z nás. Pridajte sa k oslave Medzinárodného dňa šťastia aj vy!
Galéria: 6 fotiek
Foto: soho1wellness.s

Byť šťastným je právo, s ktorým sa rodíme. Organizácia spojených národov (OSN) v roku 2013 spojila toto cenné posolstvo so vznikom Medzinárodného dňa šťastia, ktorý slávime vždy 20. marca. Dôležitosť prílevu pozitívnych emócií si už piatykrát pripomína aj žilinská firma Poradca podnikateľa.

Vedenie spoločnosti sa aj v tomto roku rozhodlo poukázať na potrebu šťastia v živote každého človeka. Do mozaiky radostí svojich zamestnancov preto počas dnešného dňa prispelo čriepkami, ktoré priamo zvýšia ich blahobyt.

Dávať šťastie máme zadefinované v samotnom poslaní našej spoločnosti. Jej zakladateľ p. Juraj Málik to od začiatku presadzuje vo svojej filozofii – podnikať spoločensky zodpovedne a s hlbším cieľom,“ spresňuje personálna manažérka Mgr. Miroslava Hubocká.

Rozširovať pocity radosti pritom nechcú len za dverami firmy, ale aj mimo nej. Prioritou zamestnancov sa preto neraz stáva nezištná pomoc, ktorá v rámci celého roka nadobúda mnohé podoby. Za rovnako dôležité vedenie spoločnosti zároveň považuje uľahčenie života svojim klientom, a to nielen vďaka mnohým publikáciám, obsiahlym webom a školeniam, ale aj užitočným radám.

Poradca podnikateľa si uvedomuje, že impulzy šťastia sú potrebné aj v rámci kolektívu. „Chceme, aby zamestnanci boli šťastní a radi chodili do práce. V zamestnaní trávime značnú časť života, cítiť sa v ňom dobre je nesmierne dôležité pre celkovú kvalitu života,“ spresňuje Hubocká.


Päťročná tradícia Medzinárodného dňa šťastia v Poradcovi podnikateľa sa spája s budovaním optimistickej nálady na pracovisku, s drobnými darčekmi, no aj s vytváraním výhodných benefitov, ktoré sa tešia veľkej obľube. Ako príklad slúži narodeninové voľno. Jeden z najdôležitejších dní roka, tak môžu zamestnanci stráviť podľa vlastných predstáv.

Tento rok mentálnu pohodu pri vstupe do firmy navodila voňavá káva na recepcii či šťavnaté jabĺčka. Najpríjemnejším prekvapením sa však stal nový benefit, ktorý zamestnancom pomôže počas dní, keď sa zo zdravotného hľadiska nebudú cítiť v kondícii. Ide o dva dni tzv. sick days.

Vysoké postavanie v rámci spoločnosti má aj pravidelná komunikácia so zamestnancami. Výsledkom je pozitívna spätná väzba spojená so zážitkovými teambuildingmi, priateľským a inšpiratívnym kolektívom, zdravou mierou slobody, pomocou, prílevom kreativity, ale aj možnosťou rásť a vzdelávať sa. Ako dopĺňa Hubocká, tieto prvky sa snažia ešte viac posilňovať a rozširovať.

Radosť podnecuje kreativitu, ochotu posúvať vlastné hranice, prehlbuje zmysel toho, čo robíme a v čo veríme, prináša osobné naplnenie. Keď je človek spokojný v práci, prináša si to aj domov a vie byť inšpiráciou pre okolie,“ zdôvodňuje Hubocká motiváciu firmy k starostlivosti o emocionálnu stránku zamestnancov.

Vedenie spoločnosti svoje snahy o pohodu na pracovisku zároveň plánuje naďalej rozvíjať. V súčasnosti spolupracujú s ambasádormi jednotlivých oddelení na novom projekte s cieľom lepšie podchytiť očakávania ľudí či zefektívniť procesy. Výsledkom by mal byť širší presah smerom von – firma chce totiž vo väčšej miere podporovať aj aktivity v regióne a meste.

Urobme radosť sebe a aspoň jednej ďalšej osobe. Práca je na to tiež vhodné miesto. Možno sa krátka chvíľa stane odrazovým mostíkom pre budovanie dôležitých ciest v našom živote. Za každým šťastným dňom stojí konkrétny človek – pre niekoho to môžete byť vy,“ motivuje na záver personálna manažérka Poradcu podnikateľa Mgr. Miroslava Hubocká.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok