DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za aktuálny týždeň


Foto: DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za aktuálny týždeň

Mestský úrad v Žiline bude mať novú zelenú strechu

Strechu Mestského úradu v Žiline pokryje zeleň. Výhodou vegetačnej strechy je okrem estetického vzhľadu a nehorľavosti pozitívny vplyv na zadržiavanie vody na území mesta, tlmenie hluku z okolia či ochladzovanie prostredia. Úprava má byť financovaná z Nórskych grantov v kombinácii s prostriedkami zo štátneho rozpočtu.


Jarná rovnodennosť nastane už zajtra

V pondelok 20. marca Slovensko prejde z astronomickej zimy do astronomickej jari. Chladné dni a noci tak postupne vystriedajú teplé slnečné lúče a až do letného slnovratu nás zároveň čaká predlžovanie dní.


Stánkari sa môžu prihlasovať na Staromestské slávnosti

Dobrou správou je, že počas mája sa do centra Žiliny opäť vrátia obľúbené Staromestské slávnosti. Počas troch dní čaká návštevníkov bohatý program a tiež stánky s tradičnými remeselníckymi a umeleckými výrobkami či rôznymi pochutinami. V prípade, že ste záujemcom o prenájom stánku, prihlášku môžete podať ešte do 14. apríla a v máji sa tak môžete stať spolutvorcom nezameniteľnej atmosféry. 



Žilinské oddelenie neurochirurgie už 30 rokov zlepšuje životy pacientov

Žilinské oddelenie neurochirurgie v závere minulého roka oslávilo 30 rokov od svojho vzniku. „Sme hrdí na dobré meno, ktoré žilinskej nemocnici pomáha oddelenie šíriť. Ďakujeme každému, kto sa na rozvoji tohto jedinečného oddelenia podieľal a naďalej podieľa,“ uviedla žilinská nemocnica v príspevku na sociálnej sieti.


Oprava mosta v martinskej časti Priekopa sa blíži do finále

Investičná výstavba a správa ciest Žilina informovala verejnosť o plánovanej uzávere cesty I/18 v časti Priekopa. Dôvodom je realizácia statickej zaťažovacej skúšky rekonštruovaného mosta v martinskej časti Priekopa. Po úspešnom ukončení skúšky by mal byť objekt, ktorý prechádzal takmer štyri roky rozsiahlou rekonštrukciou, odovzdaný do riadneho užívania.


Knižná novinka odprezentuje krásy regiónu Turiec

Mozaiku unikátnej edície Čarovné Slovensko doplní pripravovaný knižný titul, ktorý zachytáva krásu a nevšednosť regiónu Turiec. Novinku bude tvoriť viac ako sto jedinečných záberov z Turca doplnených o pútavé popisy, ktoré priblížia život a dianie v regióne.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu