Zapojte sa do novej sezóny Žilinskej ligy tenisových amatérov. Vítaní sú priaznivci tenisu rôzneho veku


Foto: Zapojte sa do novej sezóny Žilinskej ligy tenisových amatérov. Vítaní sú priaznivci tenisu rôzneho veku Foto: Marián Žucha

Fanúšikovia tenisu, zbystrite pozornosť! Práve teraz prebieha registrácia do štvrtej sezóny Žilinskej ligy tenisových amatérov, ktorá je známa pod hravou skratkou ŽLTA. Vítaní sú amatérski hráči každého veku s rôznymi úrovňami skúseností.

ŽLTA je určená nielen pre rekreačných, ale aj bývalých profesionálnych hráčov tenisu z celého Žilinského kraja. Ligu založil v roku 2020 mladý Žilinčan Marián Žucha s myšlienkou spojiť ľudí, ktorí si nemali s kým poriadne zahrať. Jeho cieľom bolo tiež vytváranie nových priateľstiev a stmelenie komunity so spoločným záujmom.

“Ak si nadšenec tenisu, bez rozdielu veku a pohlavia, či už začiatočník, rekreačný alebo pravidelný hráč, a chcel by si sa zapojiť do niektorej z líg ŽLTA v sezóne 2023, je možné tak urobiť kontaktovaním priamo mňa ako organizátora alebo vyplnením a zaslaním nezáväznej registrácie na našej web stránke, na základe ktorej ťa budeme kontaktovať,“ pozýva všetkých priaznivcov tohto športu Marián.

Na webe okrem formulára nájdete množstvo potrebných informácií, pravidlá a miesto konania ligy, ako aj výsledky, tabuľky a štatistiky z predošlých sezón. Registrácia je otvorená do soboty 8. apríla, tohtoročná sezóna začne približne v polovici rovnakého mesiaca. Termín jej spustenia ovplyvní predovšetkým počasie a pripravenosť kurtov v tenisových areáloch. Organizátor bude prihlásených hráčov informovať o všetkých dôležitých udalostiach a zmenách.

Štvrtý ročník ligy bude prebiehať, ako aj tie predošlé, počas letnej sezóny. V Žiline sú na ligové zápasy pripravené tri areály, konkrétne Kayman klub v priestoroch Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, kurty pri žilinskej univerzite a areál na Rosinskej ceste za internátom pri bývalej chemickej škole. Hráči dostanú pred začiatkom sezóny rozpis súperov, ktorí im boli pridelení náhodným „rozlosovaním“ v ich kategórii.


„Rozhodcov nemáme, keďže to by bolo logisticky veľmi náročné a najmä zbytočné. Hráme amatérsku súťaž, kde však máme skvelých hráčov a môžem s kľudom povedať, že hrajú férovo. Navyše pre hráčov máme ocenenia aj za ,fair play’ v každej súťaži, čím ich vieme motivovať a udržať to na výbornej úrovni,“ vysvetlil organizátor ligy Marián Žucha.

Do ligy sa môžu prihlásiť ženy aj muži rôzneho veku. Najmladšia účastníčka predošlej sezóny ŽLTA mala len 13 rokov, zatiaľ čo najstarší hráč dovŕšil minulý rok 71 rokov. Registrovaní hráči sú rozdelení do kategórií podľa výkonnosti a ďalších kritérií bez ohľadu na vek. Liga je od roku 2021 rozdelená na osem kategórií - šesť súťaží v dvojhre a dve vo štvorhre. Jedinou výnimkou z vekovo neobmedzených kategórií je liga 50+ určená pre starších hráčov.

„Hráči si môžu so ŽLTA spestriť letnú tenisovú sezónu na antukových dvorcoch. Súťažiť budú o zaujímavé a honosné ocenenia. Ale najmä majú touto formou možnosť spoznať nových ľudí, kamarátov a parťákov na tenis,“ dodal Marián.

Viac informácií o amatérskej tenisovej lige, myšlienke jej založenia, dobročinnom rozmere, systéme zápasov, odmenách či štartovnom sa dozviete v našom staršom rozhovore s hlavným organizátorom Mariánom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu