Vodiči, na ceste pod Strečnom zvýšte pozornosť. Vozovku v smere do Žiliny zatarasili stromy


Foto: Vodiči, na ceste pod Strečnom zvýšte pozornosť. Vozovku v smere do Žiliny zatarasili stromy Foto: Facebook/Veronika Hornikova

Na Slovensko dnes dorazil orkán Diethelm, ktorý priniesol búrlivý vietor aj do Žilinského kraja. Od skorých ranných hodín záchranné zložky spolu s vodičmi informujú o viacerých vyvrátených či zlomených stromoch, ktoré blokujú cesty.

Výnimkou nie je ani frekventovaná cestná komunikácia I/18 vedúca pod hradom Strečno, kde podľa motoristov vyvrátené dreviny zatarasili smer z Martina do Žiliny. Informujú o tom vo viacerých príspevkoch na sociálnej sieti Facebook.

Na mieste už podľa informácií od Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline zasahujú traja príslušníci Hasičskej stanice Žilina s jedným kusom techniky.


V prípade prejazdu týmto úsekom preto zbystrite svoju pozornosť, a to aj v prípade, že spomínané stromy sú už z cesty odstránené. Pod vplyvom nepriaznivých poveternostných podmienok totiž môže dôjsť k ďalšiemu poškodeniu okolitých drevín.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu