Zberateľské suveníry začali vydávať aj na Kysuciach, ich menou je slovenská koruna


Foto: Zberateľské suveníry začali vydávať aj na Kysuciach, ich menou je slovenská koruna
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Región Kysuce

Viaceré kultúrne inštitúcie začali na podporu cestovného ruchu vydávať pamätné suveníry v nominálnej hodnote nula eur. Rovnaký trend nasledovala aj Oblastná organizácia cestovného ruchu Kysuce, avšak s maličkou zmenou. Ako menu zberateľských suvenírov nezvolili eurá, ale slovenské koruny. 

O novej forme propagácie regiónu informovali v príspevku na sociálnej sieti. Prvá limitovaná edícia obsahuje tri suvenírové koruny s vyobrazenými osobnosťami, ktoré sa spájajú s regiónom. Na suveníre podobnom bankovke má svoju podobizeň herec Jozef Kroner, dramatik Ján Palárik i posledný astronaut kráčajúci po povrchu Mesiaca Eugen Andrew Cernan. 

Nechýba ani Mestský dom v Čadci, kaplnka Ružencovej Panny Márie zo Zborova nad Bystricou, kaplnka Panny Márie na Živčákovej, Slovenský orloj a kamenné gule tzv. megoňky, ktoré môžeme nájsť v miestnej časti Milošová v Čadci. 


Nové zberateľské suveníry určite potešia všetkých nostalgikov. Slovenské koruny sa totiž na našom území prestali používať od roku 2009, kedy sme vstúpili do eurozóny a prijali novú menu. Po štrnástich rokoch tak opäť uzreli svetlo sveta slovenské koruny, za ktorými stojí Organizácia cestovného ruchu Kysuce. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu