Na územie Slovenska mieria víchrice, miestami sa môžu vyskytnúť aj búrky a nebezpečné sprievodné javy


Foto: Na územie Slovenska mieria víchrice, miestami sa môžu vyskytnúť aj búrky a nebezpečné sprievodné javy Foto: ilustračné

V nadchádzajúcich dňoch môžeme v našej oblasti očakávať veľmi nepriaznivé počasie. Budeme totiž pod vplyvom jednotlivých tlakových níží, ktoré prinesú upršané, teplé a veľmi veterné počasie. Miestami hrozí silný vietor i pomerne výrazné búrky.

Informoval o tom Peter Minárik z portálu imeteo.sk: „V nadchádzajúcich hodinách totiž zasiahnu našu oblasť dve víchrice, ktoré potrápia aj Slovensko a prinesú mimoriadne nestabilné počasie. Teploty budú lietať prudko nahor a potom zasa prudko nadol. Takéto teplotné výkyvy prinesú aj búrky a Slovensko taktiež čaká mimoriadne silný vietor,“

Chladné a zimné počasie, ktoré sme zažívali v našej oblasti na chvíľu vystriedajú mimoriadne vysoké teploty. Tie by vo štvrtok a piatok mali stúpať na +10 až +15 °C. Nárazový vietor bude počas týchto dvoch dní dosahovať rýchlosť 60 až 80 km/h, na horách až cez 100 km/h.

V sobotu však môžeme očakávať výrazné ochladenie, ktoré môže na severe priniesť aj mráz a to dokonca aj počas dňa. Už v ranných hodinách zasiahne Slovensko ďalšia víchrica. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 2. stupňa pred nebezpečnými javmi na v horskom území Liptova a Oravy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu