Spoluzakladateľ žilinskej firmy Be Lenka Juraj Fehervari vyhral prestížnu súťaž EY Podnikateľ roka 2022


Foto: Spoluzakladateľ žilinskej firmy Be Lenka Juraj Fehervari vyhral prestížnu súťaž EY Podnikateľ roka 2022 Foto: Be Lenka

Víťazom prestížnej svetovej súťaže EY Podnikateľ roka 2022 sa na Slovensku stal Juraj Fehervari zo Žiliny. Spoluzakladateľ a majiteľ známej spoločnosti Be Lenka, ktorá sa zameriava na výrobu kvalitných barefoot topánok a ergonomických nosičov pre deti, si zaslúžené ocenenie prevzal v utorok 7. marca v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky.

Cieľom súťaže s dlhoročnou tradíciou je predstaviť verejnosti inšpiratívne osobnosti, ktoré môžu byť správnym vzorom pre začínajúcich podnikateľov. Organizátori tento rok prijali viac než sto nominácií, z ktorých sa do súťaže kvalifikovalo 24 uchádzačov o titul Podnikateľ roka. Kritériami, ktoré hodnotila odborná porota, boli nielen finančné výsledky, ale aj podnikateľský duch, čestnosť a poctivosť, inovácie, strategická orientácia či celoštátny a globálny dosah.


„Príbeh Juraja Fehervariho prináša inšpiratívne skĺbenie záľub, inovatívnosti a udržateľnosti.  Snúbenie lásky k deťom a k prírode zrodilo barefoot, topánky ohľaduplné k životnému prostrediu. Be Lenka upriamuje pozornosť na modernú mladú rodinu od nosičov k topánkam, ktoré dávajú nohám krídla. Myšlienka vyrábať kompostovateľné topánky má v budúcnosti obrovský potenciál v rovine ekologickej i podnikateľskej. Podnikanie, ktoré zároveň šetrí životné prostredie, môže byť inšpiráciou pre ďalších podnikateľov,“ zhodnotil predseda poroty a minuloročný víťaz súťaže Branislav Cvik.



Vedúci partner EY na Slovensku Marián Bíž doplnil, že Juraj Fehervari patrí medzi podnikateľov, ktorí kladú dôraz na udržateľný rozvoj podnikania a zároveň na zanechanie odkazu pre budúce generácie. Víťazi súťaže budú následne reprezentovať svoje krajiny na svetovom finále v Monte Carle. Tam by mal vycestovať aj spoluzakladateľ žilinskej firmy Be Lenka.

„Je pre mňa nesmiernou cťou byť držiteľom ocenenia EY Podnikateľ roka 2022. Je to cenou za vytrvalosť a náročnú prácu celého tímu Be Lenka. Považujem to tiež za záväzok budovať celý segment zdravej barefootovej obuvi udržateľne a s ohľadom na prírodu aj v globálnom rozsahu. Verím, že náš príbeh inšpiruje mnohých podnikateľov k tomu, že naozaj nič nie je nemožné a podnikať sa dá férovo do celého sveta, pokojne aj zo Žiliny,“ uviedol Juraj Fehervari.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu