Kolónam na Kysuciach sa prejazdom cez Oškerdu už nevyhnete, plánujú tam osadiť značku zakazujúcu prejazd


Foto: Kolónam na Kysuciach sa prejazdom cez Oškerdu už nevyhnete, plánujú tam osadiť značku zakazujúcu prejazd Foto: Facebook/Nová Oškerda

Doprava na Kysuciach je už dlhé roky problematická. Na ceste prvej triedy č. 11 sa pravidelne tvoria kolóny v oboch smeroch a motoristi tak v snahe vyhnúť sa čakaniu využívajú ako obchádzku komunikácie v okolitých obciach.

V Oškerde, mestskej časti Kysuckého Nového Mesta je cesta tretej triedy podľa slov domácich dokonca až život ohrozujúca. „Vodiči cestu pravidelne využívajú kvôli obchádzke kolón v smere zo Žiliny, okrem toho na nej často prekračujú maximálnu povolenú rýchlosť,“ uviedol jeden z obyvateľov. 

Riešenie situácie bolo napriek snahe občanov a vedenia mesta dlhé roky otázne, no zdá sa, že po dlhých rokoch sa obyvatelia Oškerdy konečne dočkajú riešenia. Informovala o tom facebooková stránka reflektujúca dianie v predmetnej mestskej časti.


V utorok 7. marca sa uskutočnilo rokovanie s dopravným analytikom, so Slovenskou správou ciest a primátorom mesta Mariánom Mihaldom o prejazde osobných a nákladných aút týmto úsekom, najmä počas kolón. 

Výsledkom rokovania bol návrhu zníženia rýchlosti na 30km/h a so značkou PREJAZD ZAKÁZANÝ. „Momentálne budeme čakať už len na schválenie, aby sme mohli osadiť značky dopravnou políciou.  Konečne sme sa aspoň o krok posunuli k dobrým riešeniam,“ zhodnotili obyvatelia Oškerdy. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu