K tragickej zrážke vlaku s osobou došlo na chránenom železničnom priecestí, obeťou bol 82-ročný lekár


Foto: K tragickej zrážke vlaku s osobou došlo na chránenom železničnom priecestí, obeťou bol 82-ročný lekár Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

V stredu 8. marca v čase 08.45 hod. došlo v Kysuckom Novom Meste k dopravnej nehode. Osobný vlak R 348 idúci v smere zo železničnej stanice Žilina do Čadce mal  zachytiť osobu, ktorá sa neoprávnene nachádzala na koľajisku. Nehoda sa stala na chránenom železničnom priecestí. 

„Vykonaným šetrením bolo zistené, že vo vzdialenosti asi 50 metrov pred uvedeným vlakom, mala osoba vstúpiť na predmetné železničné priecestie a to v čase, keď boli spustené závory priecestného zabezpečovacieho zariadenia,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. 

Z uvedeného dôvodu rušňovodič vlaku aj napriek použitiu rýchlo činného brzdenia už zrážke s osobou nedokázal zabrániť a zachytil ju pravou prednou časťou hnacieho koľajového vozidla. V dôsledku zrážky utrpel 82-ročný muž zranenia nezlučiteľné so životom.

U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. Poverený príslušník oddelenia Železničnej polície Policajného Zboru Žilina začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 


Obeťou tragickej nehody bol údajne obvodný lekár z Kysuckého Nového Mesta. Informoval o tom primátor mesta Marián Mihalda v príspevku na sociálnej sieti: „Dnes 8. marca 2023 tragicky zahynul náš spoluobčan, všetkým dobre známy pán doktor Imrich Maráček. Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine a najbližším príbuzným,“ uviedol. 

Následkom nehodovej udalosti meškal uvedený osobný vlak 120 minút. Okrem toho meškal ešte jeden rýchlik a dva osobné vlaky približne 30 minút. „Doprava bola o 9:40 obnovená po jednej koľaji a úplná obnova nastala o 10:30,“ uviedol hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč. 

Nehoda je už treťou mimoriadnou udalosťou, ktorá sa v posledných dňoch odohrala na železničnej trati na Kysuciach. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu