FOTO: Navštívte realistický model česko-slovenskej železnice v Terchovej


FOTO: Navštívte realistický model česko-slovenskej železnice v Terchovej
Galéria: 13 fotiek
Foto: minimodeleuropa.sk

Návštevníci a obyvatelia obce Terchová môžu v jednej miestnosti spoznať železničnú trať a vlaky prechádzajúce slovensko-českými hranicami. Realistický model koľajiska s názvom Minimodel Europa poteší nielen všetkých milovníkov železníc či modelov, ale aj vášnivých cestovateľov.

Na jedinečnú ukážku pozýva do Terchovej mesto Žilina v spolupráci s oblastnou organizáciou cestovného ruchu Malá Fatra. Modelové koľajisko v mierke 1:87 sa rozprestiera na ploche viac než 50 metrov štvorcových a reprezentuje slovenskú aj českú stranu železnice.

„Minimodel Európa nie je klasické koľajisko, ale príbeh. Ide o voľný štýl tratí v pohraničných obciach, avšak fiktívne sme pospájali miesta, ktoré sa nemôžu reálne stretnúť na spoločnej trati a dali sme im úplne iné názvy. Modelové koľajisko  vás prevedie prírodnými scenériami i skrytými zákutiami dvoch krajín, ktoré okrem mnohých iných vecí spája aj železnica,“ uviedlo mesto Žilina v príspevku na sociálnej sieti.   


Hlavným motívom modelu je medzinárodná elektrifikovaná železničná trať, ktorá prechádza obcou Česko-Slovenské pomezí. Súčasťou ukážky je však aj lokálna motorová železnica, ktorá sa kľukatí rôznymi slovenskými aj českými obcami.

Model železnice nájdete v časti Panská Lúka 931 obce Terchová, na prvom poschodí budovy, v ktorej sídli aj predajňa potravín Coop Jednota. Celá prehliadka podľa organizátorov trvá približne jednu až dve hodiny, cena základného vstupného pre jednu osobu je 7 eur a 50 centov. Viac informácií sa dozviete na oficiálnom webe koľajiska.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu