Policajti v Námestove zastavili cyklistu s takmer dvomi promile, ďalšiu jazdu mu zakázali


Foto: Policajti v Námestove zastavili cyklistu s takmer dvomi promile, ďalšiu jazdu mu zakázali Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Minulú nedeľu policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Zákamenné zistili ďalší priestupok v cestnej premávke. Vykonanou dychovou skúškou bol potvrdený alkohol u 50-ročného cyklistu z okresu Námestovo, ktorý viedol bicykel medzi obcami Lomná a Krušetnica.

„Pri kontrole cyklista vykonal dychovú skúšku s výsledkom 0,88 mg/l, čo je 1,83 promile,“ uvádza Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline. Ďalšia jazda mu tak bola zakázaná a priestupok bude prejednaný správnym orgánom

Pre cyklistov, rovnako ako vodičov motorových vozidiel, platí zákaz požívania alkoholu. Podľa zákona platí výnimka pre tých, ktorí jazdia v zastavanom území obce alebo po cestičke pre cyklistov.

Množstvo alkoholu v ich organizme nesmie prekročiť hodnotu 0,5 promile vydýchnutého vzduchu, mimo týchto území je tolerancia nulová. Ak cyklista požil viac alkoholu ako je stanovená hodnota, hrozí mu pokuta až do výšky 800 eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu