Marec v Bábkovom divadle Žilina: Pripravené sú kultové klasiky i nová divadelná encyklopédia


Foto: Marec v Bábkovom divadle Žilina: Pripravené sú kultové klasiky i nová divadelná encyklopédia

Návštevníci žilinského bábkového divadla sa v mesiaci marec môžu tešiť na reprízy klasík, no samozrejme nebudú chýbať ani najčerstvejšie prírastky.

V čase jarných prázdnin budú v programe uvedené verejné predstavenia divadelnej encyklopédie A ako Antarktída v réžii Jakuba Maksymova, a to v piatok 3. marca o 10:00. Ďalšie predstavenie bude uvedené v nedeľu 5. marca v klasickom hracom čase o 16:00. 

„V bábkači sa bude následne konať Divadelná Žilina – regionálna prehliadka detskej dramatickej tvorivosti, divadla mladých a dospelých a prehliadka recitačných kolektívov,“ doplnil dramaturg Bábkového divadla Žilina Matej Truban. V sobotu 11. a 25. marca sa môžete tešiť na Sobotu s rozprávkou, kde vždy od 10. hodiny herci a herečky čítajú malým návštevníkom zaujímavé rozprávkové knižky.

Tučniakov vystrieda v nedeľu 12. marca o 16:00 Smelý Zajko v réžii Mateja Trubana. V nasledujúcom týždni zároveň začne nový skúšobný proces autorského projektu Robinson:ka, ktorý pripraví na javisku bábkača medzinárodne oceňovaný tandem divadelného zoskupenia Odivo.


V nedeľu 19. marca o 16:00 bábkoherci pozývajú na najväčšiu súčasnú klasiku, či lepšie povedané kultovku. Je ňou obľúbená inscenácia Zvedavý sloník, ktorú odohrajú aj v nasledujúcu nedeľu 26. marca.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu