Prvého opitého vodiča v okrese Námestovo zastavila polícia už ráno, ďalšieho odhalili ešte pred poludním


Foto: Prvého opitého vodiča v okrese Námestovo zastavila polícia už ráno, ďalšieho odhalili ešte pred poludním Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Námestovo zastavila v pondelok 27. februára vozidlo muža, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu. Len o pár hodín neskôr v tom istom okrese odhalili ďalšieho opitého vodiča.

Prvý prípad sa odohral približne o 6:45 hod. na ceste druhej triedy v obci Oravská Jasenica, kde policajní príslušníci vyzvali na kontrolu 55-ročného muža v motorovom vozidle značky Škoda.

Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,81 mg/l (1,69 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Vodič za svoje nezodpovedné správanie zaplatil obmedzením na osobnej slobode, zadržaním vodičského preukazu a predvedením na policajný útvar. Následne bol povereným príslušníkom Policajného zboru obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Obdobná situácia nastala v obci Breza len o štyri hodiny neskôr, približne o 10:45 hod., keď policajti zo Zákamenného zastavili 36-ročného muža, ktorý šoféroval auto značky Škoda nielen pod vplyvom alkoholu, ale aj bez vodičského oprávnenia.

Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,25 mg/l (2,60 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli na policajný útvar,“ uviedla Kremeňová.

Poverený príslušník Policajného zboru v oboch prípadoch jazdy pod vplyvom alkoholu skrátené vyšetrovanie skončil a spisy predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinených mužov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu